Termeni și condiții

>
Termeni și condiții

Cuprins:

 1. Despre noi
 2. Copyright
 3. Protectia Datelor personale
 4. Limitele accesului la site
 5. Limitele responsabilitatii
 6. Reclamatii privind produsele
 7. Pretul final si livrarea
 8. Retur
 9. Cum comand?
 10. Plata cu cardul
 11. Comunicarea pe www.EdituraRetrospectiva.ro
 12. Dispozitii finale

Vizitarea site-ul www.EdituraRetrospectiva.ro, folosirea lui sau comandarea produselor afisate pe site implica acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare de mai jos.

 1. Despre noi

Site-ul www.EdituraRetrospectiva.ro este administrat de societatea Editura Retrospectiva S.R.L., numita in continuare Editura Retrospectiva, cu sediul în Municipiul Câmpulung, Str. Republicii, nr. 47, camera 8, jud. Argeș, cod fiscal 40948530, România, înregistrata la Registrul Comertului Bucuresti cu numarul J03/1104/2019.

 

Site-ul www.EdituraRetrospectiva.ro, nu îsi asuma nicio garantie, obligatie sau raspundere fata de utilizatorii finali sau fata de terti, cu exceptia obligatiilor prevazute de legislatia în vigoare. Editura Retrospectiva pastreaza în totalitate si în mod unilateral dreptul de a adauga, sterge, modifica, folosi toate materialele, datele si informatiile continute la orice moment de site-ul www.EdituraRetrospectiva.ro, inclusiv cele adaugate de utilizatorii finali sau asociate comportamentului lor, cu respectarea prevederilor legale în vigoare si a legislatiei nationale si europene cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

 

Prin accesarea site-ului, utilizatorii se angajeaza sa nu cauzeze daune catre Editura Retrospectiva sau catre oricare persoana fizica sau juridica. La crearea sau actualizarea unui cont de utilizator înregistrat, utlizatorul final se angajeaza sa introduca si sa mentina datele sale de identificare complete si corecte. Utilizator este orice persoana care acceseaza orice pagina sau resursa din cadrul site-ului www.EdituraRetrospectiva.ro, indiferent daca este sau nu înregistrat ca utilizator pe site.

 

Acesti Termeni si Conditii de folosire se aplica pe termen nelimitat de la prima accesare a site-ului www.EdituraRetrospectiva.ro. Ei pot fi modificati de Editura Retrospectiva în orice moment, fiind recomandat ca toti utilizatorii sa verifice la fiecare accesare versiunea curenta.

 

 1. Copyright

Continutul site-ului www.EdituraRetrospectiva.ro – imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software – este integral proprietatea Editura Retrospectiva SRL si a designerilor romani ai caror imagini apartin si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Editura Retrospectiva a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Detaliile produselor, proiectelor, evenimentelor si serviciilor Editura Retrospectiva prezentate în cadrul site-ului sunt oferite cu titlu informativ si pot suferi modificari neanuntate.

De asemenea, imaginile, clipurile video si celelalte resurse media sunt prezentate întotdeauna cu titlu de exemplu.

 

 1. Protectia Datelor personale

Editura Retrospectiva asigura protectia datelor dumneavoastra personale colectate pe site-ul www.EdituraRetrospectiva.ro si se angajeaza sa le foloseasca exclusiv în beneficiul clientilor si in scopul declarat al acestui site, ca librarie online si blog. Editura Retrospectiva a implementat masurile de protectie necesare conform Regulamentului european privind protectia datelor personale.

 

Datele cu caracter personal colectate sunt folosite în urmatoarele scopuri de catre Editura Retrospectiva:

 

 • Pentru a ne asigura ca site-ul www.EdituraRetrospectiva.ro functioneaza corect
 • În scopuri de marketing pentru a va propune servicii, produse si oferte care sa fie interesante pentru dumneavoastra
 • Pentru a putea livra comenzile dumneavoastra
 • Pentru a crea conturile de client pe site
 • Informatiile din formularul de înregistrare pe site, formularul de înregistrare la newsletter, cât si informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promotii, buletinele informative periodice, recomandari personalizate etc.

 

Editura Retrospectiva nu va face publice, nu va transmite mai departe si nu va vinde informatii referitoare la datele cu caracter personal ale clientilor sai.

 

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 190/2018 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Editura Retrospectiva are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de clienti, un membru al familiei acestora ori o alta persoana.

Refuzul furnizarii datelor din formularul de comanda determina imposibilitatea onorarii comenzilor. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si nu sunt comunicate nici unui alt destinatar. Conform Legii nr. 677/2001, clientul beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si de dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale si sa solicite pe cale oficiala stergerea datelor. Datele nu vor fi transferate in alte state.

 

www.EdituraRetrospectiva.ro nu retine si nu stocheaza datele de card ale clientilor.

Pentru mai multe informatii privind protectia datelor, puteti consulta pagina noastra dedicata protectiei datelor cu caracter personal si confidentialitatii mai jos.

 

Editura Retrospectiva nu colecteaza date cu caracter personal fara acordul prealabil al utilizatorilor. Orice utilizator are dreptul de a cere sa aiba acces la toate datele colectate de Editura Retrospectiva, dreptul de a corecta datele colectate, sau de a “se face uitat”, adica de a cere ca Editura Retrospectiva sa stearga toate datele stocate.

 

Pentru a înregistra o cerere sau sesizare privind protectia datelor, colectarea lor, stocarea si utilizarea, puteti contacta responsabilul Editura Retrospectiva pentru protectia datelor cu caracter personal prin trimiterea unui email la adresa salut@edituraretrospectiva.ro

 

 1. Limitele accesului la site

Garantam utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest site, in scopurile declarate: librarie online si blog. Nici utilizatorii inregistrati si nici alte persoane, care nu se afla in relatii contractuale cu noi, nu au dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a-l reproduce partial sau integral, de a-l copia sau de a-l exploata in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Editura Retrospectiva. Vizitatorii pot accesa site-ul fara a-si lasa datele personale.

 

Pentru o mai buna functionare a site-ului, site-ul www.EdituraRetrospectiva.ro foloseste cookies pentru a afla mai multe despre politica noastra de cookies, mai jos. Accesul utilizatorilor pe site este conditionat de respectarea acestor termeni si conditii.

 

 1. Limitele responsabilitatii

Utilizarea pe www.EdituraRetrospectiva.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. Editura Retrospectiva nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea informatiilor sau a produselor achizitionate prin intermediul librariei noastre online. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propriul risc.

 

Informatiile incluse pe www.EdituraRetrospectiva.ro va sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care noi le consideram de incredere. in cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legii dreptului de autor, va rugam sa ne aduceti  la cunostinta la adresa salut@edituraretrospectiva.ro pentru a putea lua masurile legale necesare.

 

Parerile exprimate in cuprinsul materialelor care apar in sectiunile blogului si recenziile de pe www.EdituraRetrospectiva.ro sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitatea solidara a www.EdituraRetrospectiva.ro.

 

Informatiile pot fi reproduse exclusiv pentru uz personal. Pentru informatiile sau datele considerate de interes general, care ar putea aparea in presa, Editura Retrospectiva trebuie sa isi exprime acordul scris pentru publicare.

 

 1. Reclamatii privind produsele

Orice reclamatie privind produsele livrate la clienti va fi adusa la cunostinta editurii Editura Retrospectiva in maximum 24 de ore de la primirea acestora, prin e-mail la salut@edituraretrospectiva.ro sau telefonic. Editura Retrospectiva urmeaza sa o solutioneze in maxim 3 zile de la primire. In cazul in care produsele nu se pot livra (stoc epuizat) sau integritatea produselor este afectata pe parcursul livrarii, clientul poate cere returnarea sumelor incasate deja de Editura Retrospectiva, dar nu si despagubiri suplimentare. Valoarea maxima a obligatiilor companiei noastre fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare a unui colet/produs este valoarea sumei incasate de la client pentru respectiva comanda.

 

 1. Pretul final si livrarea

Pretul final platit de client este format din pretul produsului la care:

 • Primeste o reducere, costul transportului, daca se face plata cu cardul in avans.
 • Nu se percepe nicio modificare in pretul afisat in cazul in care clientul alege varianta de plata la livrare.
 • La pertul afisat se adauga pretul transportului calculat in functie de destinatie in afara tarii si plata se executa in avans cu cardul.

 

Livrarea se va face in limita stocului disponibil. Datele de livrare pentru cartile in curs de aparitie sunt cu caracter informativ si pot fi modificate.

 

 

 

 1. Retur

Potrivit art. 7 din Ordonanta Guvernului nr.34/2014, consumatorul are dreptul sa notifice compania ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Singurele costuri care cad in sarcina consumatorului sunt cele de livrare. Produsul cumparat de pe site-ul nostru trebuie returnat sigilat in folia de protectie originala, asa cum a fost livrat. Produsele, mostrele, voucherele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte si in pachetul orginal in care au fost livrate.

Atentie! Comerciantul, in cazul in care nu poate executa contractul din cauza indisponibilitatii produsului sau serviciului, trebuie sa informeze consumatorul despre aceasta indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a varsat ca plata trebuie rambursate de comerciant in termen de maximum 30 de zile. Clientul se obliga ca in momentul returnarii sa trimita un e-mail pe adresa salut@edituraretrospectiva.ro care sa contina:

– data expedierii coletului;

– numarul comenzii;

– suma de returnat;

– modalitatea de plata dorita (datele contului bancar sau pentru mandatul postal);

De asemenea, pentru a returna, mai intai trebuie sa trimiteti copie de pe factura pe email salut@edituraretrospectiva.ro apoi va vom comunica adresa la care sa faceti returul intotdeauna cu confirmare de primire.

 

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul original, cu etichetele de tip sigiliu intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura emisa de Editura Retrospectiva, AWB-ul curierului).

 

Orice conflict aparut intre SC Editura Retrospectiva SRL si clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale românesti in domeniu, iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor românesti.

 

Produsele digitale se transmit doar in format electronic (pe adresa de e-mail specificata in comanda), deci nu exista ca produse fizice care sa fie livrate clientului. Plata pentru cartile digitale se face exclusiv online (prin card), plata ramburs nefiind posibila.

 

Produsele digitale (ebooks) fac exceptie de la conditiile obisnuite de retur intrucat sunt considerate servicii de catre legislatia in vigoare.

 

Este obligatia si responsabilitatea clientului sa verifice informatiile de compatibilitate si instructiunile public disponibile pe site si sa se asigure ca produsele digitale pe care intentioneaza sa le cumpere sunt compatibile cu dispozitivele pe care intentioneaza sa le utilizeze, inainte de a realiza achizitia.

 

In masura in care clientul a primit un link de download valid, in conformitate cu comanda plasata pe site, se va considera ca serviciul pe care SC Editura Retrospectiva SRL s-a obligat sa il presteze a fost indeplinit si acceptat de client. Linkurile de download oferite clientului nu pot fi retrase odata ce au fost trimise, iar, in masura in care sunt functionale in conditiile si pentru dispozitivele specificate pe site, se va considera ca SC Editura Retrospectiva SRL si-a indeplinit toate obligatiile fata de client. In aceste situatii nu este posibila returnarea contravalorii acestor servicii.

 

In situatia in care clientul achizitioneaza un produs digital care nu este compatibil cu dispozitivul sau si aceasta incompatibilitate este specificata in mod public pe site, nu va fi posibila returnarea contravalorii produselor atat timp cat clientului i s-a livrat un link de download valid care functioneaza in conditiile specificate pe site.

 

 1. Cum comand? De verificat efectiv pasii de comanda la finalizarea site
 2. Pune produsul in cos
 3. Completeaza formularul de comanda
 4. Alege tara unde se livreaza
 5. Alege modalitatea de plata*
 6. Trimite comanda

*Pentru plata cu cardul urmeaza pasii din pagina de securitate a Bancii Transilvania.

 

Promotiile sunt aplicate comenzilor care respecta integral regulile afisate pe site, in perioada de valabilitate clar mentionata si, in limita stocului disponibil. Editura Retrospectiva nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie si poate retrage promotia fara notificare prealabila.

 

 1. Plata cu cardul
 2. Magazinul online colecteaza informatiile despre client, livrare si metoda de plata.
 3. Clientul selecteaza „plata cu cardul”, fiind redirectionat in pagina securizata de plata.
 4. Dupa introducerea detaliilor cardului, clientul este directionat in pagina 3D Secure, unde

va introduce parola primita prin SMS, pentru un plus de siguranta.

 1. Magazinul online primeste raspunsul despre plata efectuata si statusul acesteia.

Sunt acceptate la plata toate cardurile Visa (emise sub siglele Visa si Visa Electron) si

MasterCard (emise sub siglele MasterCard, Maestro si Cirrus) care au drept de utilizare pe

Internet.

 

 1. Comunicarea pe www.EdituraRetrospectiva.ro

Persoanele inregistrate pe www.EdituraRetrospectiva.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau alte informatii, cata vreme limbajul acestora este civilizat iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, rasist, provocator, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu www.EdituraRetrospectiva.ro, nu sunt email-uri in masa sau orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi sanctionate in conformitate cu legislatia penala in vigoare. Editura Retrospectiva nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comentarii sau comunicari. in cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente, se considera ca utilizatorul acorda www.EdituraRetrospectiva.ro dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei terte entitati fizice sau juridice. Editura Retrospectiva isi rezerva dreptul de a retrage de pe www. Editura Retrospectiva.ro orice comentarii sau comunicari considerate ca neadecvate si neconforme cu conditiile de mai sus, fara o avertizare prealabila adresata utilizatorului.

 

 1. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta neconditionat termenii si conditiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu a unui contract valabil incheiat

• 200 designeri își prezintă colecțiile în 2000 pagini, site de prezentare, magazine offline sau online și contactele acestora.

• Peste 10.000 creații unice din îmbrăcăminte, încălțăminte și marochinărie, bijuterie contemporană, accesorii și pălării.

• Vouchere discount la produsele executate de designerii romani.

• Vouchere sau cadouri surpriză de la sponsorii publicației.

• Cartea digitala oferă în plus la un cost mult mai redus, zoom pe creații, link direct către magazinele online ale designerilor, link direct către produsele sponsorilor aflate în promoție, campanii de implicare socială verificate pentru transparență.

• Plantăm câte 10 copaci pentru fiecare carte tipărită comandată.

• Cadourile și voucherele se oferă celor care precomandă numai cu plata în avans cu cardul.

Beneficii

• 131 designeri își prezintă colecțiile în 2000 pagini, site de prezentare, magazine offline sau online și contactele acestora.

• Peste 10.000 creații unice din îmbrăcăminte, încălțăminte și marochinărie, bijuterie contemporană, accesorii și pălării.

• Vouchere discount la produsele executate de designerii romani.

• Vouchere sau cadouri surpriză de la sponsorii publicației.

• Cartea digitala oferă în plus la un cost mult mai redus, zoom pe creații, link direct către magazinele online ale designerilor, link direct către produsele sponsorilor aflate în promoție, campanii de implicare socială verificate pentru transparență.

• Plantăm câte 10 copaci pentru fiecare carte tipărită comandată. Retrospectiva este singurul catalog tipărit pe hârtie reciclată, Cocoon 60 Gloss este o hârtie cretată lucioasă, acreditată FSC®, EU Ecolabel®, NAPM 50% și este reciclată 60%, asigurând un impact redus asupra mediului. Combinația de fibre oferă un grad mare de alb (90%) și rezultate excelente la tipărire.

• Cadourile și voucherele se oferă celor care comandă numai cu plata în avans cu cardul.

Newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Editura Retrospectiva pentru a primi ultimele noutati.

Editura Retrospectiva

B-dul Republicii, Nr. 47, Câmpulung Mușcel, Județul Argeș

CUI: 40948530
RegCom: J3/1104/09.04.2019

Contract de Subvenție nr. 1819/16.07.2019
Proiect finanțat din Fonduri Europene
prin UNIVERSITATEA POLITEHNICĂ DIN BUCUREŞTI
ca administrator de minimis prin
POCU/82/3/7/105944
Creșterea ocupării prin susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului inovativ în regiunea Sud-Muntenia

Start typing and press Enter to search

Cărucior de cumpărături

Nu este nici un produs în coș.

Translate »