Retrospectiva Modei Romanesti. Cel Mai Mare Catalog de Moda din Lume!

Retrospectiva Modei. De ce tocmai acum?

Salut,

 

Suntem Editura Retrospectiva, suntem creatori de imagine pentru designerii de moda români, agenție de PR și de publicitate.

Suntem o comunitate de iubitori de modă românească și, de mai bine de 16 ani, am reușit să adunăm în jurul nostru designeri și pasionați de design-ul vestimentar românesc.

Câți dintre noi suntem familiarizați cu industria românească de modă? Câți designeri români putem numi? Noi vă prezentăm 200. Scopul nostru este să promovăm această industrie autohtonă și să o popularizăm în rândul iubitorilor de modă și nu numai. 

Câți dintre noi, în căutarea unui outfit pentru diferite ocazii, ne-am îndreptat privirea spre creațiile românești? Din diverse motive, ne lăsăm duși de val, fie din lipsă de timp sau din alte motive și luăm cu asalt magazinele pentru mass-market, în care unicitatea și individualitatea nu sunt cele mai puternice puncte. Poate fi oare din cauza comodității sau poate fi vorba de motive financiare. Însă, un lucru este sigur: designerii români și creațiile acestora nu primesc atenția cuvenită. 

Așa începe și povestea noastră, undeva prin 2002 când, în căutarea unui costum pentru un eveniment deosebit, nu am reușit să găsesc nimic care să se poată ridica la nivelul cerințelor mele. Într-un final m-am îndreptat spre APACA, spre mâna de lucru și producția locală. Pe atunci, nu cunoșteam niciun designer care să-mi croiască ceea ce îmi era necesar. Tocmai din acest motiv, am simțit necesară un catalog al brandurilor românești de fashion. Am considerat această lipsă de vizibilitate și de informație ca fiind o nedreptate adusă creatorilor români de modă.

Așadar, am apelat la prieteni, la cunoștințe și, astfel, am reușit să adunăm în jurul nostru aproximativ 30 de designeri care au acceptat să-și prezinte colecțiile într-o carte catalog. Ideea noastră a captat atunci atenția media și atenția creatorilor de modă. Mai mult decât atât, au existat alte persoane și entități care au văzut în proiectul nostru o oportunitate de afirmare, dar, lipsa pasiunii și a dedicării și-a spus cuvântul, iar proiectele lor nu au izbândit.

Arta nu necesită cuvinte pentru a fi descrisă. Retrospectiva modei nu se poate scrie, dar poate fi descrisă prin imagini deosebite, prin fotografii profesioniste, realizate în sesiuni foto, prin schițe și prin draft-uri muncite, prin nopți pierdute și prin zile însorite. 

Dorim ca Retrospectiva Modei să fie o lucrare de referință și un reper pentru industria modei românești. Ne dorim ca prin pasiunea și prin eforturile pe care noi le depunem design-ului vestimentar românesc să îi fie recunoscută valoarea pe care, de drept, o are. 

Retrospectiva Modei își propune să susțină și să promoveze tinerii designeri, creatorii de frumos, care, în cel mai scurt timp vor cuceri podiumurile prin creațiile lor. Mai mult decât atât, dorim să-i încurajăm pe tinerii aspiranți să-și provoace creativitatea și curajul și să își urmeze pasiunea. 

Cartea va avea o structură clară, toți cei prezenți fiind ordonați alfabetic (nume, prenume, brand), în patru capitole: Îmbrăcăminte, Marochinărie și Încălțăminte, Bijuterii și Accesorii și Tinere Talente. Participarea designerilor, școlilor și universităților de arte, ale brandurilor acestora în cadrul acestui proiect este benevolă.

Așteptăm și ne dorim să ni se alăture în cadrul acestui proiect toții designerii care doresc să își promoveze imaginea și care, în același timp, doresc să susțină industria și promovarea acesteia. Mai multe detalii privind cartea,puteți găsi aici.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la următoarele adrese de e-mail: 

salut@edituraretrospectiva.ro 

grafica@edituraretrospectiva.ro

@SuspedealCreativeHub pentru Echipa Editura Retrospectiva

 

• 200 designeri își prezintă colecțiile în 2000 pagini, site de prezentare, magazine offline sau online și contactele acestora.

• Peste 10.000 creații unice din îmbrăcăminte, încălțăminte și marochinărie, bijuterie contemporană, accesorii și pălării.

• Vouchere discount la produsele executate de designerii romani.

• Vouchere sau cadouri surpriză de la sponsorii publicației.

• Cartea digitala oferă în plus la un cost mult mai redus, zoom pe creații, link direct către magazinele online ale designerilor, link direct către produsele sponsorilor aflate în promoție, campanii de implicare socială verificate pentru transparență.

• Plantăm câte 10 copaci pentru fiecare carte tipărită comandată.

• Cadourile și voucherele se oferă celor care precomandă numai cu plata în avans cu cardul.

Beneficii

• 131 designeri își prezintă colecțiile în 2000 pagini, site de prezentare, magazine offline sau online și contactele acestora.

• Peste 10.000 creații unice din îmbrăcăminte, încălțăminte și marochinărie, bijuterie contemporană, accesorii și pălării.

• Vouchere discount la produsele executate de designerii romani.

• Vouchere sau cadouri surpriză de la sponsorii publicației.

• Cartea digitala oferă în plus la un cost mult mai redus, zoom pe creații, link direct către magazinele online ale designerilor, link direct către produsele sponsorilor aflate în promoție, campanii de implicare socială verificate pentru transparență.

• Plantăm câte 10 copaci pentru fiecare carte tipărită comandată. Retrospectiva este singurul catalog tipărit pe hârtie reciclată, Cocoon 60 Gloss este o hârtie cretată lucioasă, acreditată FSC®, EU Ecolabel®, NAPM 50% și este reciclată 60%, asigurând un impact redus asupra mediului. Combinația de fibre oferă un grad mare de alb (90%) și rezultate excelente la tipărire.

• Cadourile și voucherele se oferă celor care comandă numai cu plata în avans cu cardul.

Newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Editura Retrospectiva pentru a primi ultimele noutati.

Editura Retrospectiva

B-dul Republicii, Nr. 47, Câmpulung Mușcel, Județul Argeș

CUI: 40948530
RegCom: J3/1104/09.04.2019

Contract de Subvenție nr. 1819/16.07.2019
Proiect finanțat din Fonduri Europene
prin UNIVERSITATEA POLITEHNICĂ DIN BUCUREŞTI
ca administrator de minimis prin
POCU/82/3/7/105944
Creșterea ocupării prin susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului inovativ în regiunea Sud-Muntenia

Start typing and press Enter to search

Cărucior de cumpărături

Nu este nici un produs în coș.

Translate »