blog

Q&A Retrospectiva Modei

1. Cine sunteți? Care este istoricul vostru? Despre ce este Retrospectiva Modei?

Noi suntem Editura Retrospectiva, suntem creatori de imagine pentru creatorii români de modă, suntem agenție de PR și de publicitate. Suntem o comunitate de iubitori de modă românească, iar, de mai bine de 16 ani deja, am reușit să adunăm în jurul nostru atât designeri, cât și alți pasionați de moda românească. Tocmai gândindu-ne că industriei românești de modă și creatorilor români li se comite o nedreptate, nefiind suficient mediatizați și prezentați, am decis să demarăm acest proiect, denumit Retrospectiva Modei Românești. În cartea pe care o vom edita vor fi regăsiți atât designeri consacrați, cât și tinere talente. Fiecare designer va avea aproximativ 10 pagini dedicate, pentru a-și spune povestea sa, a brandului său, pentru a-și prezenta colecțiile. Noi încurajăm designerii să ne trimită cele mai recente colecții. De asemenea, sperăm ca prin demersul nostru, să putem să creăm mai mult awareness pe această zonă și să îndrumăm atenția iubitorilor de fashion și asupra numelor autohtone din industrie. 

2. Care este numărul de designeri care vor fi prezentați, împreună cu colecțiile lor, în Retrospectiva Modei?

Ne dorim, desigur, să adunăm în jurul nostru un număr cât mai mare de designeri pe care să îi promovăm și, alături de care, să promovăm imaginea design-ului vestimentar românesc. Estimăm undeva în jurul numărului de 200 de designeri. 

3. Câte pagini vor fi alocate fiecărui designer?

Fiecare designer va avea alocat 10 pagini. În aceste pagini, fiecare va putea alege colecțiile pe care dorește să le publice. Firește, noi ne dorim să fie cât mai diverse și cât mai actuale. 

4. În ce ordine vor apărea designerii în carte?

Designerii vor fi ordonați alfabetic (nume, prenume, brand), în patru capitole: Îmbrăcăminte, Marochinărie și Încălțăminte, Bijuterii și Accesorii și Tinere Talente.

5. Creditele pentru poze vor fi publicate?

Noi ne-am dori ca fiecare designer, atunci când ne trimite fotografiile colecțiilor, să puncteze și creditele pentru make-up, pentru hairstyle, fotografii. Dar, adesea, din lipsa timpului, se întâmplă ca aceste detalii să fie omise. În ediția următoare, din toamna acestui an, ne dorim să încurajăm designerii să ne trimită aceste detalii, pentru a putea susține și persoanele care fac, din culise, magia să se întâmple. 

6. Prin ce mijloace vă poate contacta un designer și cum vă poate trimite detaliile necesare pentru a fi parte din proiect?

Putem fi contactați prin mai multe metode. Fie telefonic, fie via e-mail, fie prin intermediul Social Media. Invităm designerii să aleagă metoda cea mai la îndemână pentru a intra în contact cu noi. De asemenea, am dori să punctăm câteva detalii privind imaginile, fotografiile ce ne sunt transmise de către aceștia. Ideal, acestea ajung la noi prin intermediul wetransfer.com, în arhive care să nu depășească 2GB. Dacă s-ar întâmpla să se depășească această limită, atunci OK ar fi să ne trimită mai multe arhive, 2-3, în funcție de volumul și dimensiunea fotografiilor. 

7. Dar textul? Despre ce anume să fie vorba? Și cât de lung poate acesta să fie?

Ideal, ne dorim să primim un scurt text de 150-200 cuvinte, o scurtă prezentare, un istoric fie personal, fie al brandului, o enumerare a premiilor și distincțiilor, un reper de la care a pornit povestea brandului. 

8. Cum puteți fi contactați pentru mai multe detalii?

Pentru mai multe detalii, suntem deschiși pe toate canalele de comunicare: telefonic la numărul 0722 717 844, pe Facebook, sau la una din adresele de e-mail salut@edituraretrospectiva.ro si grafica@edituraretrospectiva.ro.

@SuspedealCreativeHub pentru Echipa Editura Retrospectiva

• 200 designeri își prezintă colecțiile în 2000 pagini, site de prezentare, magazine offline sau online și contactele acestora.

• Peste 10.000 creații unice din îmbrăcăminte, încălțăminte și marochinărie, bijuterie contemporană, accesorii și pălării.

• Vouchere discount la produsele executate de designerii romani.

• Vouchere sau cadouri surpriză de la sponsorii publicației.

• Cartea digitala oferă în plus la un cost mult mai redus, zoom pe creații, link direct către magazinele online ale designerilor, link direct către produsele sponsorilor aflate în promoție, campanii de implicare socială verificate pentru transparență.

• Plantăm câte 10 copaci pentru fiecare carte tipărită comandată.

• Cadourile și voucherele se oferă celor care precomandă numai cu plata în avans cu cardul.

Beneficii

• 131 designeri își prezintă colecțiile în 2000 pagini, site de prezentare, magazine offline sau online și contactele acestora.

• Peste 10.000 creații unice din îmbrăcăminte, încălțăminte și marochinărie, bijuterie contemporană, accesorii și pălării.

• Vouchere discount la produsele executate de designerii romani.

• Vouchere sau cadouri surpriză de la sponsorii publicației.

• Cartea digitala oferă în plus la un cost mult mai redus, zoom pe creații, link direct către magazinele online ale designerilor, link direct către produsele sponsorilor aflate în promoție, campanii de implicare socială verificate pentru transparență.

• Plantăm câte 10 copaci pentru fiecare carte tipărită comandată. Retrospectiva este singurul catalog tipărit pe hârtie reciclată, Cocoon 60 Gloss este o hârtie cretată lucioasă, acreditată FSC®, EU Ecolabel®, NAPM 50% și este reciclată 60%, asigurând un impact redus asupra mediului. Combinația de fibre oferă un grad mare de alb (90%) și rezultate excelente la tipărire.

• Cadourile și voucherele se oferă celor care comandă numai cu plata în avans cu cardul.

Newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Editura Retrospectiva pentru a primi ultimele noutati.

Editura Retrospectiva

B-dul Republicii, Nr. 47, Câmpulung Mușcel, Județul Argeș

CUI: 40948530
RegCom: J3/1104/09.04.2019

Contract de Subvenție nr. 1819/16.07.2019
Proiect finanțat din Fonduri Europene
prin UNIVERSITATEA POLITEHNICĂ DIN BUCUREŞTI
ca administrator de minimis prin
POCU/82/3/7/105944
Creșterea ocupării prin susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului inovativ în regiunea Sud-Muntenia

Start typing and press Enter to search

Cărucior de cumpărături

Nu este nici un produs în coș.

Translate »